Рекомендовано

Незаймана Земля

Жанр: Хард-рок, хеві метал, прог-рок Місто: Луцьк, Рівне Мова: Українська ——— Ви можете посперечатися, що «NZ» - не найкрутіший рок-гурт в ...

неділю, 16 квітня 2023 р.

Пасхальное Шествие

Жанр: Рок, фолк-рок, психодел

Місто: Харків

Мова: Російська

———

Христос Воскрес! Цей харківський гурт виглядає як ідеальний вибір на Великдень. Свою назву він взяв, передусім, через те, що свій перший концерт 13 квітня 1990 р. він провів напередодні Великодня. Стилістично цей колектив завжди порівнювали з російським «Аукцыоном», проте адміністрація Архіву, безсумнівно, ніколи не слухала вищезгадану команду. Перший склад «Пасхального Шествия» був такий:

Олексій Проскурнін - вокал, гітара;

Едуард Новосельцев - бас, вокал;

Олег Недорез - гітара, вокал;

Сергій Лозовий - барабани.

Через два роки ще двоє музик приєднались до гурту, утворився класичний склад «ПШ»:

Денис Пеняєв - клавіші, вокал, губ. гармошка, перкусія;

Сергій Крикотін - флейта, саксофон, сопілка.


Перший концерт гурту відбувся в стінах Харківського будівельного інституту, а вже скоро гурт зайняв друге місце на фестивалі «Дебют-90».

91-й без новин, в 1992 гурт відвідав фестивалі «Гран-Дебют» та «Новая Волна». Під кінець року був записаний перший альбом гурту на студії Володимира Філатова - «Пленка Тумана»:

https://youtu.be/7xRFq6ji-t0

Пісні з періоду 90-93 рр. також були зібрані у збірку «Археология», яку випустили вже 30 років потому:

https://youtu.be/6T5qXk0Wmj8


В 1993 гурт розпався через розбіжності в поглядах, проте двома роками пізніше сталася перша спрова його воскресити, гурт зайняв третє місце на «Телешансі-95» та перше місце на «Новой Волне», після чого знов зник з радарів.

В 1996 з новим складом гурт все таки вдалося оживити:

Олексій Проскурнін - вокал, гітара;

Едуард Новосельцев - бас, вокал;

Сергій Кондратьєв - гітара;

Костянтин Шепеленко - барабани.


І так ініціали імен нового складу російською складали назву «А.Э.С. и Ко.», яка мала стати назвою окремого гурту, але врешті-решт стара назва взяла своє, в 1997 світ побачив альбом «Время А.Э.С.». Для запису також були запрошені харі крішни, стиль гурту змінився на певний психоделічний рок:

https://youtu.be/W08RVz4Vhys


Тоді ж «ПШ» взяли участь в ювілейному випуску передачі «Марш-Бросок», а також стала одним з організаторів концерту пам'яті Віктора Цоя 14 серпня.


За 1998 та 1999 рр. у гурту назбиралося багато недороблених або просто невиданих пісень, які вже тоді впихнули у два довжелезних альбоми «Пишите Письма»:

https://youtu.be/tjn6e9uBks0

https://youtu.be/PDJsNgUvS1E


В той період до гурту приєднався скрипач Олексій Дубовик, а стиль музики повернувся до більш звичного, хіба що більше у дусі пізніх 90-х. «ПШ» виграли фестиваль «Перекресток-98», а також дали перший концерт перед великою публікою спільно з гуртами «Алиса» та «Ногу Свело».

 «ПШ» мали багато чудового матеріалу, але вони не змогли його правильно видати, тому більшість їхньої творчості знаходиться у збірках, до того ж, гурт конче б зазнав більшого успіху, якби він з'явився приблизно десятьма роками раніше. Пізніше «ПШ» понаписували ще купу альбомів та ніби досі активні, але це вже інша історія.

Немає коментарів:

Дописати коментар