Рекомендовано

Незаймана Земля

Жанр: Хард-рок, хеві метал, прог-рок Місто: Луцьк, Рівне Мова: Українська ——— Ви можете посперечатися, що «NZ» - не найкрутіший рок-гурт в ...

четвер, 27 липня 2023 р.

Представление

Жанр: Рок, хард-рок

Місто: Одеса

Мова: Російська

———

Не було іншого українського гурту, який би так наблизився до майстерності такого шанованого на наших теренах гурту, як «Deep Purple», і основний елемент гурту, який змушує нас так думати, це клавіші, вони просто неперевершені. Гітарний елемент, в свою чергу, більше нагадував гаражний рок 60-х. Почалося все в 1983 р. з гурту «Вариант», коли молодий співробітник міліції, втім, з великим музичним досвідом, Юрій Пшоняк познайомився з музикантами, яких незабаром через призов в армію мав покинути лід-гітарист. Юрій розглядався як його заміна і задовільнивши усі вимоги учасників, нею він і став. Початковий склад був такий:

Костянтин Кравчикович - гітара;

Артур Добровольський - гітара, вокал;

Віктор Піддубний - бас;

Віталій Ткачук - барабани, вокал;

Ігор "Болт" Болдінов - клавіші, вокал;

Володимир "Сліпа" Сліпухін - звук.


Першою репетиційною базою гурту був клуб Судноремонтного заводу, де він відпрацьовував матеріал, виступав та брав участь у різноманітних музичних конкурсах. Гурт навіть згадували у місцевій пресі. Тоді була взята нова назва «Представление», під якою про гурт дізналося усе місто. Після гри по всьому місту колектив отримав роботу на танцмайданчику парку Перемоги, спочатку музикантів прийняли з упередженням, але молоді гурт дуже сподобався. Професіоналізм музикантів зростав, а разом з тим і рівень випендрьожу - так Ігор Болдінов грав свої неймовірні клавішні соло, повернувшись спиною до клавіш, а Юрій Пшоняк подібно Джимі Хендріксу робив те саме зі своєю гітарою.

Того часу гурт покинули гітарист Артур Добровольський та барабанщик Віталій Ткачук, якого забрали в армію. Місце драмера після кількох місяців пошуку зайняв Олексій Ландо. Невдовзі, з приходом осени, «Представление» повернулось на рідний завод, де Ігор Болдінов познайомив своїх товаришів з музикантами одеського рок-гурту «Монте-Кристо»: Володимиром "Карлсоном" Коваленком, Костянтином "Котом" Кацапом та Сергієм "Кісою" Кістеровим, які почали приходити з візитом на репетиції гурту.

З початком нового літнього періоду гурт повернувся на парковий танцмайданчик, а також знаходить собі керівника - консерватора Олександра Тарана. Постало питання репертуару, набуваючий популярність квінтет привернув увагу чиновників, через що музика гурту піддавалася тиску. В концертну програму увійшли виконання пісень популярних «Землян», «Динамика» та «Автографа»

Восени 1985 р. гурт переїхав на репетиційну базу заводу лабораторного обладнання. Тоді вільне місце гітариста зайняв Костянтин Кравчикович, який вже був повернувся з армії. «Представление» грало на ювілеях та весіллях зі спеціальною програмою (яку ми навряд колись почуємо).

В 1986 р. гурт прийняли до Одеського рок-клубу, влітку пройшов спільний концерт з «Бастионом», «Кроссвордом» та «Каприсом». Десь в той час був вживу записаний єдиний альбом «Представления»:

https://youtu.be/kW2aa9UqFNk


Потім для гурту настали складні часи. Ігор Болдінов пішов в армію, а решта учасників розійшлася. Болдінов намагався не втратити навички гри, малюючи клавіші на підвіконні, тумбочках та інших меблях, та стукаючи по них, через що отримав путівку додому, змахуючи на ненормального. Втім, коли він повернувся до цивільного життя, реанімувати старий гурт було занадто пізно. Невдовзі його запросили в не менш легендарний колектив «Кратер», а Юрій Пшоняк знайшов собі місце у «Каприсе».

Немає коментарів:

Дописати коментар