Рекомендовано

Незаймана Земля

Жанр: Хард-рок, хеві метал, прог-рок Місто: Луцьк, Рівне Мова: Українська ——— Ви можете посперечатися, що «NZ» - не найкрутіший рок-гурт в ...

понеділок, 28 серпня 2023 р.

ВІА «Кольори Закарпаття»

Жанр: Рок, джаз, фолк-рок

Місто: Ужгород

Мова: Українська

———

Популярний раніше серед закарпатської молоді гурт, який грав народні пісні та власні композиції у джазовому, коло-роковому аранжуванні. Заснований ВІА був в 1973 р. під назвою «Сладкий Миг», в ті часи музиканти активно надихалися контрабандними платівками «The Beatles», «Rolling Stones», «Black Sabbath» та писали власні пісні на їхній кшталт. Склад був такий:

Василь Фучко - бас;

Володимир Лазорик - вокал;

Валерій Іванов - гітара;

Степан Дудаш - барабани;

Міко Людвіг - барабани,

Сергій Герасимович - клавіші,

Олег Гораль - клавіші,

Володимир Дегтярьов - клавіші.


З часом гурт вирішив почати виступати в складі обласної філармонії, тоді назва «Сладкий Миг» відпала через несхвалення партноменклатурою за "неоднозначність", та це було на краще, бо нове найменування «Кольори Закарпаття» значно більше віддавало колоритом. До того ж, тоді гурт почав виконувати пісні виключно українською мовою, окрім, звісно, каверів англійського року та італійської естради, які часто можна було почути на їхніх концертах. 

У 1978 відбувся перший професійний виступ гурту. «Кольори» влаштувалися працювати у молодіжному таборі у Невицькому, де отримували першу славу. Невдовзі всі учасники закінчили культосвітнє училище, після чого хобі для хлопців остаточно переросло в професію. "1980-й рік був надзвичайно багатим на враження й досвід", - ділиться Володимир Лазорик. - "Тоді «Кольори Закарпаття» працювали в обласній філармонії разом з Тетяною Анциферовою, яка на той час за популярністю сягала рівня Алли Пугачової. Цілий рік ми провели в гастролях, де мали змогу спілкуватися з такими артистами, як Володимир Винокур, Надія Рум’янцева, Тонков і Владіміров, «Песняры» та ін.". Окрім того, гурт також працював і в Івано-Франківській філармонії.

Що сталося з «Кольорами» потім - невідомо. В 1998 р. був знятий кліп, який ми невдовзі опублікуємо. В 2009 р. відбулось воз'єднання, гурт почав виступати в ужгородських пабах з каверами на західні рок-хіти, також перезаписавши багато своїх пісень. На жаль, окрім цих перезаписів у них не було жодних офіційних релізів. Проте кілька увічнених на магнітній стрічці пісень таки зберіглося, їх ми зібрали для вас у такий собі сінгл «Через Поле Широкоє» (1998):

https://youtu.be/AAojhajVdIg?si=uQNj3LoWz3V1p4Qa

Немає коментарів:

Дописати коментар