Рекомендовано

Незаймана Земля

Жанр: Хард-рок, хеві метал, прог-рок Місто: Луцьк, Рівне Мова: Українська ——— Ви можете посперечатися, що «NZ» - не найкрутіший рок-гурт в ...

четвер, 5 жовтня 2023 р.

Страшные Сказки

Жанр: Рок, хард-рок

Місто: Сімферополь

Мова: Російська 

———

Короткоживуча легенда сімферопольської рок-сцени, заснована на початку 1991 р. на основі менш значущої команди «45-й Калибр». З «Калибра» у склад нового гурту увійшли: 

Дмитро "Кубі" Гладченко - вокал, бас, пісні;

Юрій Бугаєць - гітара;

Окремо приєднався Ігор - барабани. 


«Страшные Сказки» (з не менш страшною абревіатурою «СС») дуже полюбилися публіці, причиною цьому стали простота та чіпкість пісень та відмінна злагодженість музикантів, завдяки чому їхні концерти звучали добре на будь-якій апаратурі.

У 1992 р. гурт випустив одразу два демо-записи своїх пісень, один з яких був поданий на конкурс на місцевому радіо, узявши золото.

Перше демо: https://youtu.be/myne3IAg6t4

Друге демо: https://youtu.be/UH6mym2QLjo

Також існує кращий за якістю бобінний запис, який разом з парою невиданих пісень ввійшов у антологію гурту:

https://youtu.be/5eCDClNXTts


Маючи багатий на хіти репертуар, гурт ставав хедлайнером усіх міських заходів, а на піку кар'єри - у 1992 р. поїхав у Южноукраїнськ на фестиваль «Таврійські Ігри»

На жаль, на цьому все і скінчилося, в грудні «СС» раптово розпалися. Можна тільки уявити, який успіх міг би очікувати на команду, якби проект не накрився мідним тазом, та мав повноцінний студійний запис, рекламу і гастролі.

Юрій Бугаєць вже з наступного року дебютував зі своїм новим гуртом «Роза Иерихона», а Дмитро Гладченко вже в 1994 приєднався до сімферопольських «Freno De Pedales».

В подальшому пісні «СС» переймалися вуличними музикантами, їх грали та перезаписували оригінальні учасники гурту у своїх нових проектах, а одного разу пісню «Реактивный Самолет» навіть здерла поп-зірка Юрко Юрченко. Пісня звучала на багатьох радіостанціях у 2000 р. і хоча текст був дещо зміненим, усім знайомим з оригіналом слухачам було очевидно, що це насправді за пісня.

Немає коментарів:

Дописати коментар