Рекомендовано

Незаймана Земля

Жанр: Хард-рок, хеві метал, прог-рок Місто: Луцьк, Рівне Мова: Українська ——— Ви можете посперечатися, що «NZ» - не найкрутіший рок-гурт в ...

вівторок, 18 жовтня 2022 р.

Взвод Истребителей Алкоголя

Жанр: Джаз-рок

Місто: Миколаїв

Мова: Російська 

———

В 1992 р. вони випустили магнітоальбом «Муравьиная Болезнь»:

https://youtu.be/WHGc2-2-2lo

Більше інформації по гурту немає, зате є рецензія на їхній альбом від Музичної газети:

"За стилістикою це добротний джаз-рок із домішкою будь-яких всілякостей (про які трохи нижче).

Група цілком і повністю виправдовує свою назву. Наважуюсь припустити, що цей концептуальний альбом був навіяний чеховською "Палатою N 6" або єрофіївською "Вальпургієвою ніччю". Правда, тут автор зосереджується виключно на собі (всі пісні написані від першої особи). А суть мурашиної хвороби, зважаючи на зміст композицій, зводиться до тріади: алкоголізм - наркоманія - божевілля.

"Мания величия", що відкриває альбом, написана від імені психа-оратора, що виступає від імені Гітлера, Сталіна, Маркса, Леніна та сучасних стратегів та політиків в одній особі. Багато разів займенник "я" звучить з особливим підкресленням, майже на вигуку. Поступово урочисте мовлення стає безладним і втрачає свідомість. Дві наступні композиції - "Похмелье 1" та "Черт (Белая горячка)", тематично пов'язані між собою, становлять дилогію. "Чорт" є монологом галюцинуючого алкоголіка, звернений до біса. "Шизофренічний опус N 1" – без коментарів. "Стомився, студент?" випадає з музичної концепції альбому. Це, по суті, сучасна народна пісня про тяжкий депресивний стан індивіда, який страждає на аутизм і схильний до самокопання. Наприкінці пісні пропонується ефективний рецепт виходу з душевної кризи: розкурити одвірок і побачити уві сні Америку, де все спокійненько, культурненько і пристойно. "Він сидів навпроти ..." - пісня-спостереження, неупереджена розповідь про п'яне життя, що не має ні початку, ні кінця. Рок-н-ролл "Е-2; Е-4" не вносить очікуваного розслаблення. Його головний герой - балакучий мегаломан-шахіст, який нібито не вдарив обличчям у бруд перед Фішером, Карповим і Каспаровим. Завершує альбом коротенький блюз "Похмілля N 2". Чи доводилося Вам, дорогий читачу, мучитися похмільним синдромом і присягатися більше ніколи в житті не пити?


А потім... "Я пив, я п'ю, я був, я є і буду". Ця остання фраза звучить, як результат, як своєрідне резюме всього альбому."

© Музична газета

Немає коментарів:

Дописати коментар